Ako to vlastne celé začalo, alebo ako začala naša epická magická cesta?

Všetko sa to začalo kovaním veľkých prsteňov...

Ó, nie, to je celkom iný príbeh. Ok, idem odznova.

Na západe Liptovskej kotliny, v objatí lesov a na sútoku riek leží mestečko, kam nás oboch zaviedli naše študentské cesty. Obaja študenti žurnalistiky, no každý s celkom iným cieľom. Ja som sa chcela stať slávnou spisovateľkou (ehm), alebo si dať odstreliť črevo ako vojnová korešpondentka a Loro na našej škole skončil tak trochu omylom, pretože chcel študovať športový manažment.

Najviac nás zblížil strach z opakovania skúšky z dejín žurnalistiky, môj strach, kedy sa Loro gentlemansky ponúkol pomôcť mi s doštudovaním pasáží, v ktorých som mala len prázdno... Tajne, cez okno našej prízemnej internátnej izby, preliezal do vnútra a na psychohygienu von na nákup a strávil celé svoje prázdniny tým, že ma o siedmej ráno budil, opretý o parapet do druhej-tretej rána dookola kládol otázky, ja som chytala hysterické záchvaty striedajúce sa s panickými atakmi a nakoniec som skúšku dala na B, čo ho trochu nas**lo, lebo on z nej mal C...

Naše telefonáty boli čoraz častejšie, postupne sa predlžovali a začiatkom ďalšieho semestra sme zistili, že máme k sebe bližšie ako predtým. Ja som nastúpila na pomalý osobáčik a Loro na Šinkansen, pretože už za tri mesiace na Silvestra ma požiadal o ruku. Ako milovníčka Pána prsteňov som vždy túžila po tej večnej a nadpozemskej čistej láske, akú mali Arwen a Aragorn, a tajne som si vysnívala, že poviem áno len tomu mužovi, ktorý predo mnou pokľakne s Večernicou... A ten debil predo mnou zrazu kľačal s Večernicou! Nikto o tom nevedel, takže som mohla povedať nie, ale nemohla som sama sebe klamať... A tak som za burácania ohňostrojov a miliardy ľudí na pražskom Vyšehrade povedala: 

"Čo si to hovoril? Nepočula som."

Nešlo zaprieť moju podstatu Bridget Jonesovej... Loro mi svoju žiadosť zopakoval a ja som

a) ušla

b) skočila z Vyšehradu

c) povedala áno.

Ding dong, šmankote.

Dúfam, že chápete môj čierny humor. 

Spoločne sme sa prehrýzli (a prerigali) magisterským štúdiom a ja som potom skončila na čas v Prahe zatiaľčo lokálpatriot Loro zostal pod Tatrami. V Prahe som začala písať svoj blog Divoká v srdci. Po tom, čo sa mi ani násilím a s rohypnolom nepodarilo Lora odvliecť za hranice, rozhodla som sa začať život pod Tatrami tiež.

Vďaka mojej skvelej šéfke v práci, ktorú som si našla, sme dostali do prenájmu bytík v domčeku so záhradou s jabloňovým sadom a môj sen o štvornohej chlpatej rodinke sa začal stávať skutočnosťou. Ako prvý k nám pribudol čierny kocúrik Zloduch a hneď nato, naše vlčie šťastie, Vlk.

Tak sa začala naša epická magická cesta.

Previous
Previous

Niekoľko faktov, ktoré o nás neviete – časť prvá

Next
Next

Vianočná mrkvová torta s medovníkovým zdobením