Tanap vydal výzvu na podnety k novému návštevnému poriadku

Od polovice decembra bol zakázaný vstup do Tatranského národného parku so psom takmer na celom území a vďaka vzniknutej petícii sme vyzbierali k dnešnému dňu 4674 podpisov, rozvírili sme diskusie, v rôznych médiách vyšli o petícii články, Tanap vydal doplnok k vyhláške o "rozptylových" územiach, aby sa prepojili niektoré časti, kam bol podľa vyhlášky zakázaný vstup so psom a po troch mesiacoch Tanap prichádza s výzvou, v ktorej bude do konca marca prijímať podnety k novému návštevnému poriadku. Každý z vás sa do tejto výzvy môže zapojiť.

Neboli to ľahké tri mesiace. Mnohí ľudia na sociálnych sieťach zdieľali príspevky so psom v Tatrách a snažili sa dodržiavať povolené trasy, no bolo obrovské množstvo aj takých, ktorí na tieto nariadenia nedbali a aj keď nie som s nariadením Tanapu stotožnená, nie som za to, aby sa porušovali nariadenia, pretože neuškodíte v prípade pokuty len sebe, ale celej širokej skupine turistov, ktorí chodia do hôr so štvornohými parťákmi.

Máme stále príležitosť vyjadriť sa k vyhláške o novom návštevnom poriadku a tento ústretový krok práve ponúkol samotný Tanap. Do 31. marca budú prijímať podnety a návrhy na jeho aktualizáciu, ktorými sa budú zaoberať, posúdia ich v súlade so záujmami ochrany prírody a relevantné podnety zapracujú. Informácie nájdete na ich webe a podnety môžete posielať na mailovú adresu sekretariat@tanap.sk . Píšte prosím vaše pripomienky a návrhy slušne a k veci.

Túto výzvu využijeme aj my, tvorcovia samotnej petície a vaše podpisy, príspevky a návrhy zapracujeme do správy, aby sme apelovali na širšie možnosti vstupu so psom do Tanapu, ale samozrejme s ohľadom na dodržiavanie poriadku a s veľkým ohľadom na ochranu prírody.

Verím, že naša snaha a láska k horám po boku našich parťákov bude odmenená aj ústretovým krokom správy Tanapu. 

Stále môžete petíciu zdieľať a podpisovať. 

Previous
Previous

Návrh na prehodnotenie vstupu so psom na územie Tatranského národného parku

Next
Next

Výdych a nádych